Pensiune Vs. Hotel : Experimenteaza diferentele

În timp ce comparațiile făcute intre pensiuni și hoteluri sunt foarte subiective, un lucru este sigur: Lumea este pur și simplu plină de locuri frumoase, suflete blande și oameni interesanți.

În primul rând, să vorbim puțin despre hoteluri. Cu siguranță, totul are locul său și motivul principal pentru mulți, in alegerea hotelurilor este predictibilitatea acestora. Adică, unii călători pur si simplu sunt obisnuiti sa mearga la sigur. Nu iti poti permite, de exemplu, in cazul unei calatorii de afaceri sa mergi sa experimentezi…doresti sa ajungi undeva unde sti ca te poti odihni si unde sti sigur ca poti beneficia de anumite facilitati.

Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca in cazul in care te hotarasti sa te cazezi la o pensiune iti asumi vreun risc. Din contra mulți călători prefera pensiunile in locul hotelurilor. Stim ca se zice ca pensiunile sunt pentru cei care doresc experiențe unice, insa in Romania majoritatea serviciilor din pensiunile urbane nu se deosebesc prea mult de cele oferite de hoteluri.

Sursa foto: Pensiunea Elisei

Oamenii care au beneficiat de o cazare la o pensiune din Timisoara, Cluj, Bucuresti sau Iasi, de exemplu,  nu au avut parte de vre-o experienta incredibila, atat doar ca e bine stiut faptul ca proprietarii de pensiuni sunt mult mai amabili decat personalul hotelier, exista o apropiere aparte, legatura este mult mai intima am putea spune.

Ceea ce vroiam sa spun mai sus, este ca in cazul in care nu cumva va aflati la o pensiune de pe litoral, o agropensiune sau o pensiune din zonele istorice cu traditie (Maramures, Ardeal, Moldova) in perioada sarbatorilor…nu va asteptati sa traiti vre-o experienta de neuitat…axati-va pe pret si atentia pe care personalul unei unitati turistice o acorda clientilor.

De ce să stați la o pensiune în loc de hotel?

Fiecare pensiune este o experiență de cazare unică – nu exista doua pensiuni similare. Puteti beneficia de o gramada de facilitati gratuite, deoarece acesta este singurul mod in care proprietarii de pesniuni se pot bate cu marile lanturi hoteliere extrem de bine promovate in mai toate mediile (internet, presa scrisa, reclame tv, etc.).

In majoritatea situatiilor, proprietarii de locuinte sunt bastinasi in acel oras si sunt capabili sa va ofere informatii pretioase despre: atracții turistice, restaurante bine-cunoscute, precum și orice alte detalii pe care doar de la un ghid turistic le-ati mai putea obtine.

Micul dejun este inclus in pret si de obicei foarte bogat, camerele sunt curate, wi-fi-ul e gratuit, cablul tv exista in fiecare camera, minibar, aer conditionat, etc…deci cu ce se diferentiaza cazarea la o pensiune fata de cazarea la un hotel? Cu mai nimic…ai aceleasi conditii, aceleasi facilitati la preturi de cele mai multe ori un pic mai mici.

In cazul in care dati si peste o gazda cu simtul umorului, veti rade cam tot timpul cand luati contact cu ea, aceasta atmosfera vă poate menține moralul ridicat pe tot parcursul sederii in pensiune si atunci cu siguranta ca in momentul in care va veti intoarce din calatorie o veti face cu bateriile incarcate.

La un hotel pur și simplu rar puteti gasi aceste lucruri. Din nou, există motive pentru care unii călători aleg hotelurile, și din aceste motive hotelurile au locul lor in acesta industrie. Cu toate acestea, dacă motivul pentru care călătoriți este să scăpați de cotidian, să descoperiți locuri frumoase si oameni faini – atunci un sejur cu cazare la o pensiune este cu siguranta cel potrivit pentru dvs.

Amintiți-vă, la fel ca la hoteluri, cazarea la o pensiune poate fi rezervată cu mai multe luni în avans. Este bine să va planificați calatoria dinainte vizitând site-urile pensiunilor din locurile în care o sa călătoriți. Aruncati o privire la imaginile camerei pe care o alegeti, cititi review-urile, faceti selectia, rezervati-va camera. Experiența merita!